Jul i Italien og i Danmark

di Lucia Rota
27 visite

 

 
Portico
Julekrybben er meget udbredt i katolske lande. Den fortæller og symboliserer fortællingen om Jesu fødsel. Ved udformningen af en julekrybbe, får kunstnere og kunsthåndværkere mulighed for at udfolde deres kreativitet.
Landsbyen Portico di Romagna mellem Forlí og Firenze bliver i perioden fra 8/12 til 14/1 omdannet til én stor julekrybbe. Landsbyens medfødte idyl udnyttes sammen med alskens kreative opstillinger til at skabe en enestående stemning af jul – og ja, om end langt fra Danmark, af ”hygge”. Hyggen er helt speciel hos familien Cameli, som driver Il Vecchio Convento, landsbyens hotel og foretrukne spisested.   Efter traditionen  mødte Dante Beatrice i  det nærliggende Palazzo Portinari.
 
www.vecchioconvento.it/en
 

Manarola er én af de fem byer i ”Cinque Terre” mellem La Spezia og Genova. Her er der til jul en absolut enestående julekrybbe, hvor man udnytter de stejle bjergsider, der omgiver byen. Idéen fik Mario Andreoli for 50 år siden. Der bruges 8 km. elektriske ledninger, 17.000 lamper (små ”pærer”) og 300 figurer i naturlig størrelse. Krybben er tændt fra 8. december til slutningen af januar.
 
www.incinqueterre.com/it/presepe
 
Harndrup

Også i Danmark blæser Julens milde vinde allerede fra midten af november. Julemarkeder med pynt, gløg og æbleskiver, alskens økologiske produkter, klejner, slik, nisser og juletræer findes over hele landet. En udstilling i særklasse findes i landsbyen Harndrup, 30 km. vest for Odense. I et bygningskompleks, som for mange år siden var lager for humle til hele Danmarks ølbrygning, er der indrettet udstilling af julesager, ikke alene fra Danmark. Der er således opdækning af juleborde fra 20 lande i Europa.
 
www.humlemagasinet.dk
 

You may also like

Lascia un Commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare la tua esperienza. Daremo per scontato che tu sia d'accordo, ma puoi annullare l'iscrizione se lo desideri. Accetta Leggi di più

Privacy & Cookies Policy